Březen 2013

Dokonalé

26. března 2013 v 20:45 | B. |  My Life
Tenhle obrázek je pro mě symbol dokonalosti a zářivé budoucnosti. Myslete si že jsem blázen....protože jsem =)


Thinspo 3

25. března 2013 v 21:27 | B. |  Thinspo







1280513246_x_93827d57_large


http://6.media.tumblr.com/tumblr_kukf2efUF41qa53bzo1_500.jpg


Thinspo 2

25. března 2013 v 21:23 | B. |  Thinspo


Img126302.makijaze.1201145_large








Thinspo 1

25. března 2013 v 21:19 | B. |  Thinspo








Oreo s mlékem

25. března 2013 v 19:38 | B. |  My cooking
Asi každý znáte sušenky Oreo i reklamu kde si sušenku musíte nejdříve "omlékovat" :D.
Oreo jsem viděla ve všech možných variantách. Jako zmrzlinu, milka čokoládu, dort, milkshake, muffiny atd.
Tenhle nápad jsem dostala když jsem na internetu zahlédla jednu fotku. Asi to nebude tak úplně můj nápad, ale každopádně se mi líbí. Až skoním dietu, musím to vyskoušet.

Oreo s mlékem

Ingredience: balíček sušenek oreo, mléko

Postup:
  • vemte balíček oreo sušenek a nadrťte je na menší kousky (nebo je nechte v celku. Jak chcete)
  • dejte do misky a zalijte mlékem

Hotovo :)
Dobrou chuť


Dýňový koláč

21. března 2013 v 17:14 | B. |  My cooking
Dýňový koláč je oblíbený dezert Američanů na Den díkuvzdání.
Ještě jsem ho nikdy nejdla, ale chtěla bych ho vyzkoušet. Vypadá náramně.

Těsto:
  • 250 g mouky (150 g polohrubá mouka & 100 g celozrnná)
  • špetka soli
  • postrouhaná citrónová kůra (z polovičky citrónu)
  • 125 g másla
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce cukru (třtinový)
Náplň:
  • 1 menší dýně Hokkaidó / potřebujeme 1 hrnek dýňové dřeně
  • 2 vejce
  • 3 polévkové lžíce javorového sirupu (nemáme-li sirup, použijeme pouze med)
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 2 polévkové lžíce Crème fraiche (nebo kysané smetany)
  • šťáva z půlky citrónu
  • špetka skořice
  • hrst ořechů (pekanové, vlašské, atd. /použila jsem směs ořechů)
  • malý sáček sušených meruněk
Promícháme všechny suché ingredience v míse a přidáme rozkrájené máslo na plátky a vejce. Rukama prohněteme v míse a potom na pracovní desce propracujeme a těsto necháme odpočinout v chladu. Mezitím připravíme koláčovou náplň.
Dýni rozporcujeme, oloupeme slupku, odstraníme semena a uvaříme v malém množství vody. Po 20ti minutách slijeme vodu, dýni rozmačkáme na pyré a necháme vychladnout. Poté osladíme javorovým sirupem a medem, přidáme špetku skořice, šťávu z půlky citrónu a 2 lžíce créme fraiche. Do směsi vyklepneme 2 vejce a prošleháme do hladkého krému ruční metlou.
Koláčovou formu vymažeme máslem, event. jiným vhodným tukem a těstem vyložíme formu (ø 28 cm). Vytvarujeme prsty vyšší okraje a těsto na několika místech propíchneme vidličkou. Sušené meruňky překrájíme na drobnější kousky a ořechy můžeme hrubě nasekat. Meruňky i ořechy vhodíme na těsto a přelijeme dýňovou náplní. Koláč vložíme do rozpálené trouby a pečeme při 180 °C rovných 40 minut.



Muffiny à la Starbucks

20. března 2013 v 20:11 | B. |  My cooking
Muffiny à la Starbucks

Miluju muffinky. Jakékoliv,ale jednoznačně nejvíc miluju ty čokoládové ze Starbucksu.
Tady jsem pro vás našla recept. Jednou jsem je doma zkoušela a byli perfektní.
Neříká,že úplně stejné jako ve Starbucksu,ale hodně podobné.

Ingredience:
1 šálek hladké mouky
1 šálek celozrnné mouky
necelý 1 šálek cukru (nejradši hnědý třtinový, ale měla jsem jen bílý, řepkový)
1/2 šálku kakaa
1/2 lžičky jedlé sody
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1 1/4 šálku podmáslí
1 vejce
2 lžíce oleje
1 lžička vanilkového extraktu
1 šálek čokoládových čoček nebo nasekané čokolády

Postup:
Do velké mísy vložíme všechny suché ingredience a zamícháme.
Do menší misky (nebo odměrky) dáme mokré ingredience a také promícháme.
Přilijeme směs podmáslí k suché směsi a pouze zlehka zamícháme tak aby se směsi spojily.
Nakonec přimícháme čokoládu.
Naplníme muffinkové formičky, které jsme si předem vyložili košíčky nebo vymazali máslem. Plníme tak do 3/4.
Povrch můžeme ještě posypat zbylou čokoládou.
Trouba by měla být předehřátá na 180°C a muffinky se pečou zhruba 25 minut. Určitě dávejte pozor, abyste je nepřepekli, protože by pak byly vysušené!

Na závěr - Když jsem je poprvé dělala já,nechala jsem je v troubě moc krátkou dobu a výsledek byli takové muffiny křížené se souffle. Musím říct,že mi to chutnalo víc než klasické muffiny.
Takže klidně experimentujte podle sebe,uvidíte,že výsledek může být někdy překvapující (v dobrém slova smyslu)



Cupcakes

20. března 2013 v 17:27 | B. |  My cooking
Ty jsou tak úžasný. Až mi příjde škoda to jíst.
Hledám na netu nějáký podrobnější informace,ale jak se zdá všechno je v angličtině (sorry překládat se mi to nechce a google překladač....víme svý).
Tak zatim tady máte pár obrázků






TIFFANY ♥










Souffle

20. března 2013 v 17:16 | B. |  My cooking
Souffle

Miluju souffle. Nejúžasnější dezert jaký může být.Tedy jen v případě,že se vám povede,nebo si ho dáte ve vyhlášené restauraci.
Tady mám jeden recept z netu. Zatím jsem nezkoušela,ale brzo zkusím.

Ingredience (na 4 porce):
250 g másla
100 g cukru krystal
200 g čokolády
150 g hladké mouky
40 g kakaa
5 vajec

Postup:
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu.
V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a postupně přisypáváme hladkou mouku.
Krémem naplníme cukrářský pytlík a plníme formy (například na muffiny), které nejdříve vyplníme kusem pečícího papíru, aby se krém nepřipekl ke stranám. Pečeme v předehřáté troubě na 200° jen 10 minut, čokoláda uvnitř tak zůstane tekutá.





Banánovo medový toast

20. března 2013 v 16:59 | B. |  My cooking
"Menší" kalorická bomba,ale zato vynikající

Banánovo medový toast

Ingredience: světlí toas, 1 banán, nutellu, med

Postup:
  • na toast dejte pár koleček banánu a polijte trochu medem
  • přikryjte to dalším toastem
  • ten namazejte nutellou a opět položte pár koleček banánu
  • opět položte toast

Sendvič vložte do toastovače a pečte asi 5 min.


Jednoduché a vynikající :D


Proč jsem jí založila?

19. března 2013 v 15:32 | B. |  My cooking
Tuhle rubriku jsem založila proto,že opravdu ráda vařím a pracuji s jídlem.
Zjistila jsem,že mi stačí když jídlo vařím.Nemusím ho jíst,ale hrozně ráda ho připravuju a zdobím.
V téhle rubrice budou jak zdravé recepty tak kalorické bomby.
Doufám,že se Vám moje recepty budou líbit,a klidně napište nějáký vás oblíbený recept. Ráda ho zveřejním.
:-*

Je t'aime Paris

17. března 2013 v 14:23 | B. |  My Life
Pro mě je Paříž symbolem krásné,dokonalé budoucnosti.
Symbolem módy,elegance a štěstí.


Thinspiration

17. března 2013 v 13:38 | B. |  Thinspo
















My Love...My Dream

17. března 2013 v 12:51 | B. |  My Life
NEVZDÁM SE svých snů,VĚŘÍM že jednou se stanou skutečností !!!
























My Icons Audrey Hepburn

17. března 2013 v 11:30 | B. |  My Life
Módní ikona a velký vzor kterému se nelze vyrovnat (ale přiblížit se k němu ANO)

Audrey Hepburn

Perfect and charming...It's Audrey













Chanel

16. března 2013 v 11:32 | B. |  My Life