Souffle

20. března 2013 v 17:16 | B. |  My cooking
Souffle

Miluju souffle. Nejúžasnější dezert jaký může být.Tedy jen v případě,že se vám povede,nebo si ho dáte ve vyhlášené restauraci.
Tady mám jeden recept z netu. Zatím jsem nezkoušela,ale brzo zkusím.

Ingredience (na 4 porce):
250 g másla
100 g cukru krystal
200 g čokolády
150 g hladké mouky
40 g kakaa
5 vajec

Postup:
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu.
V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a postupně přisypáváme hladkou mouku.
Krémem naplníme cukrářský pytlík a plníme formy (například na muffiny), které nejdříve vyplníme kusem pečícího papíru, aby se krém nepřipekl ke stranám. Pečeme v předehřáté troubě na 200° jen 10 minut, čokoláda uvnitř tak zůstane tekutá.




 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama